ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close

ЗАРЕЖДАНЕ...
Пловдивчани на линия:

Учение, училища, университети

Трябва да сте регистриран потребител и да се присъедините към групата, за да може да оставите мнението си.
Частни училища
akz3 написа на 05.09.2009 г.:
joana какъв беше резултатът от прокуратурата?DMM като смесих висшето и училищното образование исках да се уточни принципната разлика между частното и държавното образование въобще, но това може да стане и по-късно. По-принцип обществото има полза да осигури възможност за развитие на потенциала на всяко дете - включително и на сирачетата. Може ли и те да се впишат в частното училищно образование, и ако може - как? Може ли държавното училищно образование да се доближи до онези добри неща, които Вие приемате че има в частните училища? А самите частни училища наистина ли са толкова добри (вижте написаното от joana). Що се отнася до държавните вузове - те наистина са "пълна скръб" защото няма никакъв кънтрол върху техните резултати. Що се отнася до частните вузове - те наистина варират в двете крайности. Въпросът е как да се неутрализира лошата защото тя не само краде парите на доверчивите студенти и родители, но и убива доверието в образованието.

eli_ana написа на 26.08.2009 г.:
Много или малко са 1000 евро за една година в частно основно училище при целодневна организация на учебния процес? Аз смятам, че никак не са много, тъй като много родители плащат на детегледачка за следобедите около 300 лв. месечно. А това е точно месечната такса в частното училище.

DMM написа на 25.08.2009 г.:
Нека да уточним - частни висши или частни средни училища. Защото ако става въпрос за частно средно училище, аз съм "за" с уговорката, че за парите си ще искам нужното качество от образованието там. Но изпадам в ужас, че някой ден ще запиша детето си в държавно училище с разни малки ненормалници, които не са били възпитавани никога. Всеки път като гледам в интернет и по телевизията, за какви прояви става дума ме побиват тръпки. Спомням си като завършвах 12 клас, една от нашето училище стана Мис Плеймейт, после се снима гола за реклами и всички учители бяха вдигнали ръце. Мисълта ми е, че независимо дали учиш в кварталната гимназия или в "елитните" такива, учителите не могат да осъществяват контрол върху образователният процес и върху децата - това е самата истина. Моята надежда е,че поне в частните езикови гимназии, този контрол съществува и образованието е на ниво. Колкото до частните висши училища - там нещата са на двата полюса. Нов български университет е на светлинни години от повечето държавни университети. И то не защото нещо повече преподават или имат добри специалисти, а защото те осъзнават че завършилите студенти са тяхната визитна картичка - учат ги да се справят с проекти, а не да зубрят като малоумни излишни неща. Не ме разбирайте погрешно - не правя реклама. Завършила съм ТУ в Пловидв, и магистратура в ПУ - единици от моите колеги бяха доволни от образованието си, камо ли да работят по специалността. Сега инвестирам в още едно образование (не стигат 6- те години и отличните дипломи). Но има и такива Колежи дето само ти взимат парите и ти казват "оправяй се"И така - в България в нищо не може да си сигурен докато не го изпиташ на свой гръб.

joana написа на 21.08.2009 г.:
Аз имам горчив опит с частна гимназия. Искам да Ви кажа, че парите не  гарантират по голяма отговорност на персонала към детето ви. Меко казано съм разочарована. Ние дори стигнахме до прокуратура!

akz3 написа на 20.08.2009 г.:
Мисля че най-напред би трябвало принципно да се изясни какви са положителните и отрицателните страни на частните училища, възможни ли са те в нашата страна и ако са възможни как да се направи така, че да се реализират само положителните им страни. Безсмислено е частните училища (включително и вузовете) да се различават от обикновените само по това, че богатият татко им плаща за да дадат някакава диплома на неговото хулиганче. То и в обикновените училища много от дипломите се дават по втория начин, и не съответстват на знанията и уменията на притежателите им. Тази възможност ще отпадне едва когато се въведат съвсем ясни и точни правила за назначаване на работа, а дипломата остане само с информативно значение (както е свидетелството за съдимост). Едва тогава ще може да се създадат училища, които наистина да се стремят към по-добро образование. Разбира се тук има много детайли, които трябва да бъдат изяснени, но целта на написаното е само да възбуди дискусия за тяхното изясняване. А дискусия е необходима защото много от родителите (включително и родители-учители) не осъзнават необходимостта от добро образование и дори пишат домашните на своите отрочета. Затова ще завърша с цитат от една книжка: "Може би най-ценният резултат от цялото образование е да се настроиш да правиш нещо, което трябва да направиш,...независимо дали го харесваш или не". Бих допълнил: ако детето не се научи да прави онова, което трябва, то много лесно може да започне да прави онова, което не трябва за да получи онова, което иска, т.е. може да стане престъпник. Нека се замислим за бъдещето на нашите деца. То започва от днес.

Елра написа на 18.08.2009 г.:
Училищата в България ? Това което бяхме постигнали в сферата на образованието до 10 ноември никога няма да го имаме вече.                      В момента училищата  в България трябва да се развиват във форма нещо средно между държавно и частно училище.

eli_ana написа на 18.08.2009 г.:
Дайте мнение за частните училища в Пловдив.

ВХОД за регистрирани
E-mail / Потребителско име
Парола
запомни ме на този компютър
забравена парола

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: